düdüklü tencerede ezogelin çorbası
Düdüklü Tencerede Ezogelin Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemesi:
Pişme süresi: 15 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
2 çorba kaşığı tepelice doldurulmuş kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş pirinç
1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş bulgur
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
4 su bardağı sıcak su (800 ml.)
1 er çay kaşığı karabiber, pul biber, kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede ezogelin çorbası nasıl yapılır?
- kırmızı mercimeği, pirinci, bulguru tel süzgece koydum, yıkadım süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, un'u, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden; mercimeği, pirinci, bulguru, suyu, baharatları ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız