düdüklü tencerede ezogelin çorbası


Düdüklü Tencerede Ezogelin Çorbası
Pişme süresi: 15 dakika
3 Kişilik

Ana malzemesi:
2 çorba kaşığı tepelice doldurulmuş kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş pirinç
1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş bulgur
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
4 su bardağı sıcak su (800 ml.)
1 er çay kaşığı karabiber, pul biber, kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz


Düdüklü tencerede ezogelin çorbası nasıl yapılır?
  • kırmızı mercimeği, pirinci, bulguru tel süzgece koydum, yıkadım süzdüm
  • soğanı yemeklik doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, un'u, salçayı ilave ettim, kavurdum
  • peşinden; mercimeği, pirinci, bulguru, suyu, baharatları ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız