düdüklü tencerede kabak yemeği


Düdüklü Tencerede Kabak Yemeği
Pişme süresi: 10 dakika
4 Kişilik

Ana malzemesi:
4 kabak
1 çorba kaşığı pirinç
1 kuru soğan
1 domates
1 çay kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı (200 ml.) sıcak su
karabiber, pul biber, kimyon
tuz

Üzeri için:
Doğranmış Dereotu


Düdüklü Tencerede Kabak Yemeği Nasıl Yapılır
  • kabakların üzerini tırtıklı bıçak ile çizdim
  • iki ucunu kestim ve ortadan ikiye böldüm
  • böldüğüm parçaların içini tatlı kaşığı ile boşalttım ve yıkadım
  • ardından uygun irilikte yarım ay şeklinde doğradım
  • soğanı, sarımsağı, domatesi soydum ve yemeklik doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
  • peşinden kabağı, pirinci, baharatları, tuzu ve suyu ilave ettim karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum,
  • kapağını açtım, üzerine dereotu serptim
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız.