düdüklü tencerede kabak yemeği
Düdüklü Tencerede Kabak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemesi:
Pişme süresi: 10 dakika
4 Kişilik
Ana malzemesi:
4 kabak
1 çorba kaşığı pirinç
1 kuru soğan
1 domates
1 çay kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı (200 ml.) sıcak su
karabiber, pul biber, kimyon
tuz
Üzeri için:
Doğranmış Dereotu
Düdüklü Tencerede Kabak Yemeği Nasıl Yapılır
- kabakların üzerini tırtıklı bıçak ile çizdim
- iki ucunu kestim ve ortadan ikiye böldüm
- böldüğüm parçaların içini tatlı kaşığı ile boşalttım ve yıkadım
- ardından uygun irilikte yarım ay şeklinde doğradım
- soğanı, sarımsağı, domatesi soydum ve yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
- peşinden kabağı, pirinci, baharatları, tuzu ve suyu ilave ettim karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum,
- kapağını açtım, üzerine dereotu serptim
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız.