düdüklü tencerede kıymalı biber dolması


Düdüklü Tencerede Kıymalı Biber Dolması Nasıl Yapılır ve Malzemesi:
Pişme süresi: 15 dakika
6 Kişilik

Bilgi notu:
Düdüklü tencerede yemeklerimi pişirdikten sonra, doğrudan sofraya koymayacaksam eğer; tekrar ısıtmak için çelik bir tencereye alırım. Çünkü, düdüklü tencerem alüminyum malzemeden üretilmiştir. Alüminyum kap içinde yemeği bekletmek doğru değildir.

Ana malzemesi:
12 tane dolmalık biber (950gr.)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 domates (kapak için)
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi:
200 gr. dana döş kıyması
1 su bardağı pirinç (200 ml. bardakla)
1 iri soğan
1 iri domates
2 iri diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber, pul biber, kimyon
kuru nane, maydanoz, dereotu
1 tatlı kaşığı tuz


Düdüklü tencerede kıymalı biber dolması yapımı:
  • pirinci su içinde koydum ve dinlenmeye bıraktım
  • dolmalık biberleri yıkadım süzdüm
  • sap kısımlarını kestim çıkardım ve içini boşalttım
  • ardından alt kısımlarına kürdanla iki delik açtım
  • bir kap içine kıyma, soğan, domates, sarımsak, salça,
  • 4 kaşık zeytinyağı, maydanoz, dereotu, karabiber,
  • pul biber, kimyon, kuru nane ve tuz koydum iyice karıştırdım
  • üzerine 1 su bardağı (süzdüğüm) pirinci koydum, tekrar karıştırdım.
  • iç harcı 12 eşit parçaya bölerek, biberlere taksim ettim
  • peşinden biberlerin içlerini ağız kısımlarında boşluk bırakarak doldurdum
  • ve üzerlerine domates parçaları yerleştirdim
  • peşinden düdüklüye dikey olarak dizdim
  • 1 çay kaşığı salçayı, 1 çay kaşığı tuzu, 2 su bardağı sıcak suyu karıştırdım
  • ve tencereye 4 çorba kaşığı zeytinyağı ile ilave ettim
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum,
  • kapağını açtım ve dolmanın suyunu bir kaba süzdüm
  • dolmalar soğuyunca, elimle dolmaları bir kaba aldım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir