düdüklüde yemek nasıl pişirilir


Düdüklüde yemek nasıl pişirilir?
  • Düdüklü tencerede et çeşitleri, kuru sebze çeşitleri ve taze sebze çeşitleri pişirilir. Düdüklüde pişirilen her yemeğin belirli bir pişirme süresi vardır. Bu süre, düdüklüden düdüklüye farklılık gösterebilir. Bu farklılık düdüklünün yapısından olabileceği gibi, mutfakta kullanılan ocağın gaz ayarından ve gaz çeşitinden de olabilir. Ayrıca, düdüklü tencereyi ocağın hangi gözünde kullanıldığına bağlı olarak, yemekte kullanılan malzemenin kalitesine, miktarına bağlı olarakta bu pişirme sürelerinde farklılık ortaya çıkabilir.

  • Düdüklüden düdüklüye değişen yemek pişirme sürelerinin farklılığını nasıl analarız? Bu iş gayet basit; süresi belirli bir yemeği düdüklüde pişirir tadına, kıvamına ve şekil bozukluğuna bakarak anlarız. Bilirsiniz, düdüklü tencerede yemek yaparken dakikaların ve hatta saniyelerin bile bir önemi vardır. Düdüklü yemeği belirli bir basınç altında pişirir. Her ocak gözünün kendine göre kısık ayarı farklıdır. Düdüklü tencere kulanımında yemek iki ısı ayarında pişirilir.

  • Yemek malzemelerinin kavrulması veya yemek suyunun kaynaması ocağın orta alev ayarında yapılır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra, ocak orta ateş ayarından kısık ateşe ayarlanır. Kısık ateş demek, orta ateş ayarında duran ocak düğmesinin sol tarfa döndürülerek tamamen son bulduğu noktada sabitlenmesi demektir. Düdüklü tencere kullanımında kısık ateş tanımı, orta ateşin tamamen kısılması anlamındadır. Düdüklü tencere yemekleri yapımında deneyim sahibi olmak, kullanılan düdüklüyü ve ocağı tanımakla mümkündür.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir