düdüklüde kabak tatlısı nasıl yapılır


Düdüklüde Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır
Pişme süresi: 15 dakika
3 Kişilik

Ana malzemesi:
yarım kilo dilimli kestane kabağı
250 gr. toz şeker (1 su bardağı 250 ml.)  
üç tane karanfil

Sallanan ip ucu:
Kabak dilimlerim net yarım kilo, kabakları bir gece şekerde bekletmeyin.
Tarifime uyarsanız, sallanan ipin ucunu tutmuş olursunuz.


Düdüklü tencerede kabak tatlısı nasıl yapılır?
  • kabak dilimlerini yıkadım ve süzdüm
  • peşinden düdüklünün tabanına dizdim
  • üzerine bir su bardağı dolusu şekeri yaydım
  • ve 2 saat süre ile dinlenmeye bıraktım
  • süre bitiminde baktım, kabaklar bir miktar suyunu salmış
  • yaklaşık, yarım çay bardağı ölçüsünde
  • düdüklüm için bu su yeterli olduğundan,
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • ve düdüklünün kuplarını tutarak bir iki salladım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım ve tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • ve bir süre kabakların soğumasını bekledim
  • ardından kabak dilimlerini bir kaba aldım
  • üzerine, düdüklüde kalan şırayı gezdirdim
  • üç saat soğumasını ve şırasını içine çekmesini bekledim
  • süre bitiminde üzerine kıyılmış ceviz serptim ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız