düdüklüde taze boncuk ayşe fasulye


Düdüklüde Taze Boncuk Ayşe Fasulye
Pişme süresi: 15 dakika
3 Kişilik

Ana malzemesi:
yarım kilo boncuk ayşe fasulyesi
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz


Düdüklüde boncuk ayşe fasulyesi nasıl pişirilir?
  • fasulyeyi ayıkladım, yıkadım ve doğradım
  • soğanı, domatesi soydum ve yemeklik doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
  • peşinden doğradığım boncukları, tuzu ve suyu ilave ettim karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız