düdüklüde yeşil mercimek yemeği
Düdüklüde Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi, Nasıl Pişirlir ve Malzemesi:
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak alevi: kısık ateş 6 Kişilik
Ana malzemesi:
2 su bardağı dolusu kuru yeşil mercimek (400 ml. veya 300 gr.)
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 iri kuru soğan
4.5 su bardağı sıcak su (900 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Bilgi Notu: Mercimeği akşamdan ıslatmaya gerek yoktur. Gün içerisinde mercimeğ 4 saat soğuk su çinde ıslatmak yeterlidir.
Düdüklüde yeşil mercimeği nasıl pişirdim:
- akşamdan yeşil mercimeği bol su içine koydum, ısladım
- öğleye yakın süzgeçe koydum, sudan geçirdim ve süzdüm
- bir iri soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sıra ile soğanı ve salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden, yeşil mercimeği ve 4.5 bardak sıcak suyu ilave ettim, karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- üzerine tuzu ilave ettim, karıştırdım tadına baktım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız