düdüklü tencerede sade pirinç pilavı


Düdüklü Tencerede Sade Pirinç Pilavı
Pişme süresi: 5 dakika
Dinlenme Süresi: 20 dakika
3 Kişilik

Bilgi notu:
Pilava su verirken elinizde 250 ml. lik bardak yoksa; pilava 200 ml. lik su bardağı ile bir bardak sıcak suyun ardından, 5 çorba kaşığı daha sıcak su ilave edin.

Ana malzemesi:
1 su bardağı Gönen baldo pirinç (200 ml.)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su (250 ml.)
1 tatlı kaşığı silme tuz


Düdüklüde sade pirinç pilavı'nı nasıl yaptım:
  • pirinci çeşme suyunda yarım saat dinlendirdim
  • peşinden, üzerini kapatacak miktarda su koyarak 8 defa yıkadım, süzdüm
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • ve zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine pirinci ilave ettim, karıştırdım
  • ardından sıcak suyu ve tuzu ilave ettim karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • içine baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ardından kapağını tekrar kapadım
  • ve pilavı 20 dakika dinlendirdikten sonra, karıştırdım
  • oh ne ala ne güzel, diye diye sofraya taşıdım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız