düdüklü tencerede soğan yahni
Düdüklü Tencerede Soğan Yahni Tarifi:
Pişme süresi: 20 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
3 Kişilik
Ana malzemesi:
400 gr. dana döş eti (kuşbaşı)
400 gr. kuru soğan (4 tane)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)
Düdüklüde soğan yahnisi yapımı:
- soğanları elma dilimi doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- içine zeytinyağını ve kuşbaşı eti koydum kavurdum
- ardından 2 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 tatlı kaşığı salçayı ilave ettim ve yemeğin suyu içinde iyice ezdim
- peşinden karabiber, pul biber, soğanı ilave ettim ve karıştırdım
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- bir tatlı kaşığı tuz ilave ettim, yemeğin tuzunu ayarladım
- ve oh ne ala ne güzel diye diye, sofraya taşıdım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.