düdüklü tencerede soğan yahni


Düdüklü Tencerede Soğan Yahni
Pişme süresi: 20 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
3 Kişilik

Ana malzemesi:
400 gr. dana döş eti (kuşbaşı)
400 gr. kuru soğan (4 tane)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)


Düdüklüde soğan yahnisi yapımı:
  • soğanları elma dilimi doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • içine zeytinyağını ve kuşbaşı eti koydum kavurdum
  • ardından 2 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
  • ve düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • 1 tatlı kaşığı salçayı ilave ettim ve yemeğin suyu içinde iyice ezdim
  • peşinden karabiber, pul biber, soğanı ilave ettim ve karıştırdım
  • ve düdüklünün kapağını kapattım
  • ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • bir tatlı kaşığı tuz ilave ettim, yemeğin tuzunu ayarladım
  • ve oh ne ala ne güzel diye diye, sofraya taşıdım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.