tavuk budu düdüklüde 15 dakikada haşlanır
Düdüklü Tencerede Tavuk Budu Haşlaması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
4 Kişilik
Ana malzemesi:
4 tavuk budu derili (1 kilo)
5 su bardağı su (1litre)
1 çorba kaşığı tuz
Düdüklü tencerede tavuk but nasıl haşlanır:
- butları güzelce yıkadım ve süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- içine butları, suyu ve tuzu koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- peşinden düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil, hemde lezzetli.