düdüklüde soslu biftek



Düdüklüde Soslu Biftek
Pişme süresi: 20 dakika
2 Kişilik

Ana malzemesi:
iki parça biftek (300 gr.)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı domates salçası
1 fiske karabiber
1 fiske kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı un
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)


Düdüklü tencerede soslu biftek nasıl pişirilir:
  • soğanı, sarımsağı ince olarak yemeklik doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
  • ardından ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
  • içine 4 kaşık zeytinyağını koydum ve bifteklerin iki tarafını kızarttım
  • ve peşinden bir tabağa aldım
  • düdüklüye sıra ile soğanı, sarımsağı ve salçayı ilave ettim, kavurdum
  • üzerine sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu ilave ettim, karıştırdım
  • ardından biftekleri ilave ettim
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • içindeki biftekleri bir kaba aldım
  • yemeğin suyunu süzgüye aldım, süzdüm
  • tavada az tereyağında, unu hafif kavurdum
  • peşinden yemeğin suyunu ilave ettim,
  • bir taşım kaynattıktan sonra bifteklerin üzerine gezdirdim
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.