düdüklüde tas kebabı


Düdüklüde Tas Kebabı
Pişme süresi: 20 dakika
3 Kişilik

Ana malzemesi:
yarım kilo dana kuşbaşı et
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)


Düdüklü tencerede tas kebabı'nı nasıl yaptım:
  • soğanı yemeklik doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • içine zeytinyağını ve kuşbaşı eti koydum kavurdum
  • üzerine sıra ile soğanı, salçayı ilave ettim kavurdum
  • ardından sıcak suyu ve karabiberi ilave ettim, karıştırdım
  • peşinden düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim, tadına baktım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.