düdüklü tencerede etsiz kuru bamya


Düdüklü Tencerede Etsiz Kuru Bamya
Pişme süresi: 15 dakika
3 Kişilik

Ana malzemesi:
50 gr. kurutulmuş çiçek bamya
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz


Düdüklü tencerede etsiz kuru bamya yemeği:
  • tencereye ipe dizilmiş bamyayı, 1 çorba kaşı sirkeyi
  • ve 1 litre suyu koydum kısıkta 15 dakika haşladım
  • süzdüm ve musluk altında soğuttum
  • ipinden sıyırdım ve bir tabağa aldım
  • soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
  • peşinden bamyayı, karabiberi, tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.