düdüklü tencerede pöçük haşlama


Düdüklü Tencerede Pöçük Haşlama Tarifi ve Malzemesi:
Pişme süresi: 45 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
2 Kişilik

Ana malzemesi:
500 gr. dana pöçüğü (iki parça)
3 orta boy kuru soğan
1 iri patates
1 iri havuç
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sıcak su (1200 ml.)


Düdüklüde pöçük haşlama:
  • soğanları soydum bütün bıraktım
  • havucu, patatesi soydum irice böldüm
  • pöçükleri yıkadım ve suyunu süzdüm
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
  • içine pöçükleri ve suyu tuzu koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • ve düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 40 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • içine soğanı havucu patatesi koydum
  • ve düdüklünün kapağını kapattım
  • ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • bir tatlı kaşığı tuz ilave ettim, yemeğin tuzunu ayarladım
  • ve oh ne ala ne güzel diye diye, sofraya taşıdım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir