düdüklü tencerede pöçük haşlama
Düdüklü Tencerede Pöçük Haşlama Tarifi ve Malzemesi:
Pişme süresi: 45 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
2 Kişilik
Ana malzemesi:
500 gr. dana pöçüğü (iki parça)
3 orta boy kuru soğan
1 iri patates
1 iri havuç
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı sıcak su (1200 ml.)
Düdüklüde pöçük haşlama:
- soğanları soydum bütün bıraktım
- havucu, patatesi soydum irice böldüm
- pöçükleri yıkadım ve suyunu süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- içine pöçükleri ve suyu tuzu koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 40 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- içine soğanı havucu patatesi koydum
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- bir tatlı kaşığı tuz ilave ettim, yemeğin tuzunu ayarladım
- ve oh ne ala ne güzel diye diye, sofraya taşıdım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.