düdüklüde sebzeli et yemeği


Düdüklüde Sebzeli Et Yemeği 
Pişme süresi: 30 dakika
4 Kişilik

Bilgi notu:
Kuşbaşı et, orta ateşte 20 dakika süre ile haşlanacak. Et haşlandıktan sonra, diğer malzemeler ilave edilecek ve yemek 10 dakika süre ile kısık ateşte pişirilecek.

Ana malzemesi:
300 gr. dana döş eti (kuşbaşı)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı domates salçası
1 kuru soğan
1 orta boy domates
1 iri sivri biber
1 iri patates
1 iri havuç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su (600 ml.)

Düdüklü tencerede sebzeli et yemeğini nasıl yaptım:
  • soğanı ve sivri biberi yemeklik doğradım
  • domatesi rendeledim
  • patatesi, havucu soydum kuşbaşı doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • içine zeytinyağını ve kuşbaşı eti koydum kavurdum
  • ardından 3 su bardağı sıcak suyu ilave ettim
  • ve düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • 1 çay kaşığı salçayı ilave ettim ve yemeğin suyu içinde iyice ezdim
  • peşinden soğan, sivri biber, patates, havuç, domates, karabiber, pul biber, tuz' ilave ettim
  • ve malzemeleri bir güzel karıştırdım
  • peşinden, düdüklünün kapağını kapattım
  • ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine tekrar koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.