düdüklü tencerede tavuk incik haşlama


Düdüklüde Tavuk İncik Haşlama
Pişme süresi: 10 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
2 Kişilik

Ana malzemesi:
4 tavuk incik derili
2 su bardağı su (400 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz

Düdüklü tencerede tavuk incik haşlaması:
  • incikleri yıkadım ve suyunu süzdüm
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • içine incikleri dizdim, suyu ve tuzu ilave ettim
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • peşinden düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.