düdüklüde kapuska yemeği


Düdüklü tencerede kapuska yemeği
Pişme süresi: 15 dakika
5 Kişilik

Ana malzemesi:
800 gr. net beyaz lahana
1 çay bardağı dolusu zeytinyağı
1 çorba kaşığı silme dolu domates salçası
1 iri kuru soğan
2 çorba kaşığı dolusu pirinç
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)


Düdüklüde kapuska yemeği yapımı:
  • lahanayı irice kuşbaşı doğradım
  • pirinci yıkadım ve süzdüm
  • soğanı yemeklik doğradım, sıcak suyu hazırladım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ardından ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
  • peşinden lahanayı, pirinci, pul biberi, tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.