düdüklüde sebzeli tavuk but
Düdüklüde Sebzeli Tavuk But Yemeği Tarifi ve Malzemesi:
Pişme süresi: 25 dakika
2 Kişilik
Bilgi notu:
Tavuk butları, orta ateşte 15 dakika süre ile haşlanacak. But haşlandıktan sonra, diğer malzemeler ilave edilecek ve yemek 10 dakika süre ile tamamen kısık ateşte pişirilecek.
Ana malzemesi:
2 tavuk budu
3 su bardağı soğuk su (600 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı domates salçası
4 küçük boy soğan
2 iri diş sarımsak
1 iri domates
1 iri patates
1 iri havuç
karabiber, pul biber, kimyon
Düdüklü tencerede sebzeli tavuk but yemeği yapımı:
- soğanı ve sarımsağı soydum bütün bıraktım
- havucu ve patatesi soydum irice doğradım
- domatesi rendeledim
- butları güzelce yıkadım ve süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- içine butları, suyu ve tuzu koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- peşinden düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 çay kaşığı salçayı ilave ettim ve butun suyu içinde iyice ezdim
- peşinden soğanı, sarımsağı, patatesi, havucu,domatesi,
- zeytinyağını, karabiberi, pul biberi ve kimyonu ilave ettim
- sebzelerin üzerine hafif tuz serptim
- peşinden, düdüklünün kapağını kapattım
- ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine tekrar koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.