düdüklüde tavuk kaç dakikada haşlanır
Düdüklü Tencerede Tavuk Haşlama
Pişme süresi: 25 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
5-6 Kişilik
Bilgi notu:
Düdüklü tencerede tavuk haşlarken; haşlanan tavuğun (piliç mi, tavuk mu olduğu ve kaç kilo geldiği) ağırlığı çok önemlidir. Market veya kasaptan alınan çiftlik tavukları ağırlıklarına göre; 15 dakika ile 30 dakika arasında pişer. Tarifimde CP markalı 1650 gr. ağırlığındaki tavuğu, düdüklü tencerede 25 dakikada haşladım.
Ana malzemesi:
1 adet market tavuğu (1650 gr.)
1.5 litre haşalama suyu
1 çorba kaşığı tuz
Düdüklü tencerede tavuk nasıl haşlanır:
- tavuğu yıkadım, süzdüm ve ayaklarını bağladım
- peşinden düdüklüye koydum, üzerine suyu ve tuzu ilave ettim
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- peşinden ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 25 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.