düdüklü tencerede zeytinyağlı taze bakla


Düdüklü Tencerede Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği
Pişme süresi: 30 dakika
3 Kişilik

Bilgi notu:
Baklayı doğradıktan sonra kararmaması için; bir kap içinde iki kaşık un ile birlikte 1 litre musluk suyunu karıştırın ve doğradığınız baklaları bu su içine bırakın. Tecereye baklayı koyarken, baklayı güzelece karıştırın ve suyunu süzerek koyun. Düdüklüde bu yemek orta pişmiş olarak 25 dakikada, tam pişmiş olarakta 30 dakikada pişer.

Ana malzemesi:
1/2 kilo taze bakla
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1.5 çay bardağı sıcak su (150 gr.)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
bir tutam dereotu


Düdüklü tencerede zeytinyağlı taze bakla yapımı:
  • baklayı temizledim, uygun irilikte doğradım
  • doğradığım baklaları unlu su içine koydum
  • soğanı yemeklik doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
  • ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine soğanı ilave ettim, kavurdum
  • peşinden baklayı, sıcak suyu, şekeri, tuzu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 30 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ardından kaseye boşalttım ve üzerine dereotu serptim.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.