düdüklüde enginar yemeği


Düdüklüde Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Pişme süresi: 30 dakika
Ocak ısısı: Kısık ateş
2-3 Kişilik

Aklınızda bulunsun:
İç baklanın kabuğunu soymak için ; iç baklayı kaynar su içinde birkaç dakika bekletmeniz yeterlidir. Bir kap içinde 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş un, 1 tatlı kaşığı tuz ile birlikte 1.5 su bardağı çeşme suyunu çırpma teli ile karıştırın. hazırladığınız bu karışımı enginarların üzerine dökün.

Ana malzemesi:
5 adet temizlenmiş enginar
200 gr. iç bakla
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı un
1.5 su bardağı soğuk su (300 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 limon suyu
bir tutam dereotu


Düdüklüde enginar yemeğini nasıl yaptım:
  • iç baklayı kaynar suda beklettim, kabuğunu soydum
  • soğanı yarım ay şeklinde doğradım
  • ve iç bakla ile karıştırdım ve az tuz serptim
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • enginarı yıkadım, süzdüm ve düdüklüye dizdim
  • üzerine  unlu ve tuzlu suyu ilave ettim
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • ardından düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • enginarların üzerine iç bakla ve soğanı paylaştırdım
  • üzerine zeytinyağı gezdirdim, limon sıktım
  • düdüklünün kapağını kapatım, ocağı orta ateş ayarladım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • enginarların üzerine doğradığım dereotunu serptim
  • ve enginarları spatula yardımıyla aldım cam tepsiye dizdim
  • üzerine yemeğin suyunu ilave ettim ve soğumaya bıraktım
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.