düdüklüde sebzeli kırmızı mercimek çorbası


Düdüklüde Sebzeli Kırmızı Mercimek Çorbası
Pişme süresi: 10 dakika
5 Kişilik

Aklınızda bulunsun:
Havuçlu patatesli kırmızı mercimek çorbasını kemik suyu ve normal su (1200 ml.) kullanarak, kısık ateşte on dakikada pişirdim. Çorba piştikten sonra el blenderinden geçirdim.

Ana malzemesi:
1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 havuç
1 patates
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak kemik suyu
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz


Düdüklü tencerede sebzeli kırmızı mercimek çorbası yapımı:
  • kırmızı mercimeği yıkadım ve süzdüm
  • soğanı, havucu, patatesi rendeledim
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim ve kavurdum
  • peşinden havuç, patates, mercimek
  • su ve et suyunu ilave ettim, karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim, tadına baktım
  • ardından el blenderinden geçirdim
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.