düdüklü tencere ocak ısı ayarı


Düdüklü Tencere Ocak Isı Ayarı
Düdüklü tencerede yemek pişirilirken ocak ısısı nasıl ayarlanır? Düdüklü tencere kullanımında en önemli konu bu. Bu konuyu çözenler, düdüklü tenceresinde istediği yemeği yapar ve ağız tadıyla yer. Düdüklü tencerede yemek yaparken ocak ısı ayarı çok önemlidir. İşin bir güvenlik boyutu var (maazallah düdüklünün patlaması gibi) birde, yemeğin istenilen kalitede pişirilmesi boyutu var. Düdüklü tencere kullanırken, ocak alev ayarını hiçbir zaman yüksek ısıya ayarlamamanız gerekir. Özellikle ocağınızın en büyük gözünde düdüklü tencere ile yemek yaparken, ocak gözünü orta ateşe ayarlamalısınız. Orta ateş nedir? Ocağın büyük gözünün en fazla alev çıkararak yandığı konum ile en kısıkta yandığı konumun ortasındaki alev ayarıdır.


Ocak Orta Alev Ayarı
Düdüklü tencerenizde yemek pişirirken, ocağınızda en fazla kullanabileceğiniz ısı ayarı orta ateş ayarıdır. Düdüklünün kapağını kapatıp (buhar çıktıktan sonra) başlığını takmak veya ventili indirmek gibi işlemlerle devam eden süreçte bu ısı ayarı kullanılır. Düdüklü tencerede orta ateşte et yemekleri, bakliyat yemekleri ve bazı sebze yemekleri pişirilir.


Ocak En Kısık Alev Ayarı
Ocak gözünün en kısık ayrı ise, düdüklü tencerede bazı sebze yemekleri ve en kısıkta pişirilmesi gereken bazı yemeklerin yapımında kullanılır. Elbette, sebze yemeği yaparken (kavurma işlemlerinde ve yemeğe su vermede) orta ateşi kullanacaksınız. Ta ki, düdüklü tam gaz çalışmaya başladığında; fışlama veya ötme sesinden sonra, ocağın orta ateş ayarını düğmeyi tamamen sola çevirerek en kısık aleve ayarlanmalıdır. Sebze yemeklerinin çoğu düdüklüde en kısık ateşte pişirilir.


Ocak Yüksek Alev Ayarı 
Üzerinde söz etmeye gerek yok. Düdüklü tencerenizi kapaksız kullanmanın dışında, asla bu ayarı düdüklüde yemek pişirirken kullanmayın. Ya hu bir şey olmaz, yemeğin suyunu bir an önce ısıtayım diye, bu ayarı kullanırsanız, büyük bir yanlışın içerisinde olursunuz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir