düdüklü tencerede kemik suyu
Düdüklü Tencerede Kemik Suyu Nasıl Yapılır?
Haşlama süresi: 60 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
Bilgi notu:
Hazırlamış olduğum kemik suyu için, ilikli dana kaval kemiği kullandım. Dana kaval kemiklerini kasaptan (parçalattırarak) aldım.
Ana malzemesi:
iki tane dana kemiği parçalanmış
1.5 litre soğuk su
Düdüklü tencerede kemik suyu nasıl çıkarılır?
- kemik parçalarını yıkadım ve süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- içine kemik parçalarını ve suyu koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- kemikler kaynamaya başlayınca köpüklerini aldım ve attım
- peşinden düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 60 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- kemikleri kevgire aldım, süzdüm ve kemik suyunun donmasını bekledim
- donmuş kemik suyu üzerindeki yağ tabakasını ayırdım
- ve kalan donmuş kemik suyunu ısıttım
- plastik bardaklara taksim ettim, dondurucuya kaldırdım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız