düdüklüde tavuk pişirme süresi
Düdüklüde Tavuk Pişirme Süresi Kaç Dakikada Pişer
Pişme süresi: 25 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
Ana Malzemesi:
1650 gr. Bir Bütün Market Tavuğu
7 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Tuz
Bilgi Notu:
Tavuk, hindi, kaz gibi kümes hayvanları fırında, tencerede veya düdüklü tencerede ağırlıklarına göre pişer. Her tavuk aynı sürede pişmez. Tavuğu pişirirken ağırlığının ne kadar olduğunu ve o ağırlıkta bir tavuğun kaç dakikada piştiğini bilmeniz gerekir.
Düdüklü tencerede ağırlıklarına göre tavuk haşlama süreleri:
- 1000 gr. Ağırlığında Tavuk 15 dakika
- 1100 gr. Ağırlığında Tavuk 17 dakika
- 1200 gr. Ağırlığında Tavuk 18 dakika
- 1300 gr. Ağırlığında Tavuk 20 dakika
- 1400 gr. Ağırlığında Tavuk 21 dakika
- 1500 gr. Ağırlığında Tavuk 23 dakika
- 1600 gr. Ağırlığında Tavuk 24 dakika
- 1700 gr. Ağırlığında Tavuk 26 dakika
- 1800 gr. Ağırlığında Tavuk 27 dakika
- 1900 gr. Ağırlığında Tavuk 29 dakika
- 2000 gr. Ağırlığında Tavuk 30 dakika
- 2100 gr. Ağırlığında Tavuk 31 dakika
- 2200 gr. Ağırlığında Tavuk 33 dakika
- 2300 gr. Ağırlığında Tavuk 34 dakika
- 2400 gr. Ağırlığında Tavuk 36 dakika
- 2500 gr. Ağırlığında Tavuk 37 dakika
Tavuk etinin daha lezzetli olmasını isterseniz, tavuğu kaynayan su içine koyun. Tavuğun değil de, suyunun daha lezzetli olmasını isterseniz; tavuğu soğuk su içine koyun, öyle haşlayın.
Düdüklüde Tavuk Kaç Dakikada Pişirilir
- düdüklüye bir bütün tavuğu koydum
- üzerine 7 su bardağı çeşme suyu, bir çorba kaşığı tuz ilave ettim
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- saatime baktım
- tam 25 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.