düdüklüde tavuk pişirme süresi


Düdüklüde Tavuk Pişirme Süresi Kaç Dakikada Pişer
Pişme süresi: 25 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş

Ana Malzemesi:
1650 gr. Bir Bütün Market Tavuğu
7 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Tuz

Bilgi Notu:
Tavuk, hindi, kaz gibi kümes hayvanları fırında, tencerede veya düdükl tencerede ağırlıklarına göre pişer. Her tavuk aynı sürede pişmez. Tavuğu pişirirken ağırlığının ne kadar olduğunu ve o ağırlıkta bir tavuğun kaç dakikada piştiğini bilmeniz gerekir. Klasik Tatlar Sitesi düdüklü tencerede ağırlıklarına göre tavuk haşlama sürelerini vermiş. BURAYA tıklayarak bu konuda bilgi alabilirsiniz. Tavuk etinin daha lezzetli olmasını isterseniz, tavuğu kaynayan su içine koyun. Tavuğun değil de, suyunun daha lezzetli olmasını isterseniz; tavuğu soğuk su içine koyun, öyle haşlayın.


Düdüklüde Tavuk Kaç Dakikada Pişirilir
  • düdüklüye bir bütün tavuğu koydum
  • üzerine 7 su bardağı çeşme suyu, bir çorba kaşığı tuz ilave ettim
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
  • ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • saatime baktım
  • tam 25 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.