şeker pancarı nasıl pişirilir
Düdüklü Tencerede Şeker Pancarı Nasıl Pişirilir?
Pancar Haşlama süresi: 60 dakika
Ocak ısısı: Orta Ateş
Ana malzemesi:
iki tane orta boy şeker pancarı
1.5 litre çeşme suyu
Aklınızda bulunsun:
Pancar alırken düdüklünüz kaç litrelik ise, ona göre pancarın iriliğini ayarlayın.
Düdüklü tencerede şeker pancarını nasıl haşladım:
- iki pancarı bol su ile leğene koydum, üzerindeki topraklarını yumuşattım
- peşinden bol su ile yıkadım ve süzdüm
- ardından düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- içine pancarı ve üstünü kapatacak miktarda çeşme suyunu koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- peşinden düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 60 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız