düdüklü tencere yemekleri


Düdüklü Tencere Yemekleri
Normal tencerede pişirilen yemek çeşitleri (yemeğin özelliğine göre) aynı yol ve yöntem kullanılarak düdüklü tencerede pişer. Düdüklü tencerede pişirilen yemeklerde fazla su kaybı olmayacağından, pişen yemeğin mineral ve vitamini (tencereye göre) daha da zengin olur. Düdüklü tencerenin diğer bir artısı ise, yemeği çabuk pişirir ve fazladan zaman kaybı yaşanmaz. Resimde düdüklü tencere içerisinde pişirilmeye hazır, doğranmış çeşitli sebzeleri görüyorsunuz. Bu sebzelerin her birinin pişme süresi farklıdır. Normal tencerede bu sebzeleri pişirmek kolaydır. Çünkü; tencere kapağı açık olduğundan yemeğe istediğiniz zaman müdahale edebilirsiniz.

Düdüklü tencerede böyle bir şans yok. Düdüklü tencereyi kapattıktan sonra, yemeğe istediğiniz an müdahale edemezsiniz. Bu yüzden, düdüklü tencerede yemek pişirmek deneyim işidir. Düdüklü tencere yemekleri özel yemekler değildir. Düdüklüde pişirilen her çeşit yemek, fırında veya ocak üzerinde pişirilir. Düdüklü tencerede pişen yemekleri sınıflarsak; çorba çeşitleri, sebze yemekleri çeşitleri, bakliyat yemekleri çeşitleri, kırmızı et yemekleri çeşitleri, tavuk yemekleri çeşitleri, hindi yemekleri çeşitleri, hatta kimi balık yemekleri, tatlı, kek gibi çeşitli yemeklerde düdüklü tencerede yapılabilir. Önemli olan, düdüklü tencerede pişen doğru yemek tariflerini bulmaktır.