düdüklüde çalı fasulyesi


Düdüklüde Çalı Fasulyesi
Pişme süresi: 25 dakika
3 Kişilik

Ana malzemesi:
yarım kilo çalı fasulyesi
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz


Düdüklüde çalı fasulyesi nasıl pişirilir?
  • çalı fasulyeyi ayıkladım, yıkadım ve süzdüm
  • ardından uzunlamasına ikiye böldüm ve doğradım
  • domatesi rendeledim, soğanı yemeklik doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
  • peşinden doğradığım fasulyeyi, toz şekeri, tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 25 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız