düdüklüde etsiz patlıcan yemeği


Düdüklüde Etsiz Patlıcan Yemeği
Pişme süresi: 10 dakika
3 Kişilik

Ana malzemesi:
4 patlıcan (yarım kilo)
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 sivri biber
1 kırmızı biber
1 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı (200 ml.) sıcak su
karabiber, pul biber, kimyon
tuz


Düdüklü Tencerede Etsiz Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır
  • patlıcanları alacalı soydum ve yemeklik doğradım
  • tuzlu su içinde yarım saat dinlendirdim
  • soğanı, sarımsağı, domatesi soydum ve yemeklik doğradım
  • kırmızı biberi ve sivri biberi yemeklik doğradım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, sarımsağı, biberleri, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
  • peşinden (sıkarak) patlıcanı, baharatları, tuzu ve suyu ilave ettim karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız