düdüklü tencerede etsiz kuru fasulye


Düdüklü Tencerede Etsiz Kuru Fasulye
Pişme süresi: 20 dakika
6 Kişilik

Ana malzemesi:
2 su bardağı kuru fasulye (200 ml. lik bardakla)
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 su bardağı sıcak su (800 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz


Düdüklü tencerede etsiz kuru fasulye pişirme:
  • kuru fasulyeyi bir gece bol su içinde ıslattım
  • sabah suyunu değiştirdim, bir taşım kaynattım köpüğünü aldım
  • peşinden süzgeçe koydum suyun altına tuttum ve süzdüm
  • soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
  • peşinden kuru fasulyeyi, suyu ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • tuzunu ilave ettim, karıştırdım
  • tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.