düdüklüde patates haşlaması


Düdüklüde Patates Haşlaması
Haşlama süresi: 10 dakika
Ocak ısısı: Kısık Ateş

Ana malzemesi:
2 tane patates (yarım kilo)
soğuk su

Bilgi notu:
Düdüklü tencerede orta boy olsun, iri patates olsun bütün patates haşlamayın. Çünkü içi pişmez. Süreyi uzatıp pişirmeye çalışmayın; o vakitte patatesleriniz patlar, çatlar ve erir. Patatesi haşlayıp niyyoki benzeri hamur işi yapacaksanız, kesinlikle düdüklü tencerede patates haşlamayın; haşlarsanız, yaptığınız hamur gereken kıvama ulaşmaz. Sonuç olarak; düdüklü tencerede patates haşlaması doğru bir yol değildir. En güzeli patatesi normal tencerede haşlamaktır, aklınızda bulunsun.


Düdüklü tencerede patates haşlaması
  • patatesleri güzelce yıkadım, süzdüm
  • peşinden küçük patatesi ikiye, iri patatesi dörede böldüm
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • içine patatesleri ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su koydum
  • ardından ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • içindeki patatesleri bir kaba aldım, soğumaya bıraktım
  • ve soğuduktan sonra kabuklarını soydum
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.