düdüklüde patates haşlaması
Düdüklüde Patates Haşlaması Tarifi, Nasıl Haşlanır?
Haşlama süresi: 10 dakika
Ocak ısısı: Kısık Ateş
Ana malzemesi:
2 tane patates (yarım kilo)
soğuk su
Bilgi notu:
Düdüklü tencerede orta boy olsun, iri patates olsun bütün patates haşlamayın. Çünkü içi pişmez. Süreyi uzatıp pişirmeye çalışmayın; o vakitte patatesleriniz patlar, çatlar ve erir. Patatesi haşlayıp niyyoki benzeri hamur işi yapacaksanız, kesinlikle düdüklü tencerede patates haşlamayın; haşlarsanız, yaptığınız hamur gereken kıvama ulaşmaz. Sonuç olarak; düdüklü tencerede patates haşlaması doğru bir yol değildir. En güzeli patatesi normal tencerede haşlamaktır, aklınızda bulunsun.
Düdüklü tencerede patates haşlaması
- patatesleri güzelce yıkadım, süzdüm
- peşinden küçük patatesi ikiye, iri patatesi dörede böldüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- içine patatesleri ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su koydum
- ardından ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- içindeki patatesleri bir kaba aldım, soğumaya bıraktım
- ve soğuduktan sonra kabuklarını soydum
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.