düdüklü tencerede portakallı pırasa
Düdüklü Tencerede Portakallı Pırasa Yemeği
Pişme süresi: 10 dakika
5 Kişilik
Bilgi notu:
Pırasa yemeğinin suyu verilirken; su yerine 1 su bardağı (200 ml. lik) dolusu portakal suyu, düdüklü tencereye ilave edilecek.
Ana malzemesi:
1 kilo pırasa
1 çay bardağı zeytinyağı
1 iri kuru soğan
2 çorba kaşığı pirinç
2 orta boy havuç
3 orta boy portakal
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklüde portakalı pırasa yemeği yapımı:
- pırasayı yıkadım, süzdüm ve doğradım
- havucu soydum ince olarak halka doğradım
- pirinci yıkadım ve süzdüm,
- soğanı yemeklik doğradım
- portakalları sıktım ve suyunu (200 ml. lik) bardağa koydum
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, havucu ilave ettim, kavurdum
- peşinden pırasayı, pirinci, tuzu, portakal suyunu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.