düdüklü tencerede bulgur pilavı
Düdüklü Tencerede Bulgur Pilavı Tarifi, Nasıl Pişirilir ve Malzemesi:
Pişme süresi: 5 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
1 su bardağı (140 gr.) bulgur
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı domates salçası
1 küçük kuru soğan
1 küçük domates
1 sivri biber
1.5 su bardağı (300 ml.) sıcak su
pul biber
tuz
Düdüklü tencerede bulgur pilavı yapımı:
- bulguru süzgeçe koydum, sudan geçirdim ve süzdüm
- soğanı, domatesi, sivri biberi yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- ve zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğan, sivri biber, salça, domates ve bulguru ilave ettim, kavurdum
- ardından sıcak suyu, pul biberi ve tuzu ilave ettim karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve pilavı bir güzel karıştırdım
- ardından kapağını tekrar kapadım
- ve pilavı 20 dakika dinlendirdikten sonra, tekrar karıştırdım
- oh ne ala ne güzel, diye diye sofraya taşıdım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız