düdüklü tencerede kırmızı biber haşlama
Düdüklü Tencerede Kırmızı Biber Haşlama Tarifi, Nasıl Yapılır?
Haşlama süresi: 15 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
5 tane kırmızı biber (yarım kilo)
1 su bardağı su (200 ml.)
buharda pişirme sepeti
Düdüklü tencerede kırmızı biber nasıl haşlanır?
- kırmızı biberleri yıkadım, süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- içine bir bardak su koydum ve buharda pişirme sepetini oturttum
- sepetin içine beş tane kırmızı biberi dizdim
- ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- içindeki biberleri tek tek çıkarıp soydum
- peşinden bir tabağa koydum
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız