10 dakikada düdüklüde kırmızı mercimek çorbası hazır
Düdüklü Tencerede Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 10 dakika
3 Kişilik
Aklınızda bulunsun:
Düdüklüde kırmızı mercimek çorbasını blenderden geçirmemek için, on dakika süre ile orta ateşte pişirdim.
Ana malzemesi:
1 çay bardağı dolusu kırmızı mercimek
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
4 su bardağı sıcak su (800 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır?
- kırmızı mercimeği yıkadım ve süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, un'u, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden; mercimeği ve suyu ilave ettim, karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim, tadına baktım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız