düdüklü tencerede kıymalı kabak dolması
Düdüklü Tencerede Kıymalı Kabak Dolması
Pişme süresi: 15 dakika
4 Kişilik
Ana malzemesi:
4 kabak (1 kilo)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı domates salçası
1 fiske tuz
İç malzemesi:
100 gr. kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber, pul biber, kimyon
kuru nane, maydanoz, dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü Tencerede Kıymalı Kabak Dolması Nasıl Yapılır
- kabakların üzerini desen için, tırtıklı bıçak ile çizdim
- iki ucunu kestim ve ortadan ikiye böldüm
- böldüğüm parçaların içini boşaltım ve yıkadım
- bir kaseye kıyma, soğan, domates, sarımsak, salça,
- 3 kaşık zeytinyağı, maydanoz, dereotu, karabiber,
- pul biber, kimyon, kuru nane ve tuz koydum iyice karıştırdım
- üzerine bir Türk kahve fincanı pirinç koydum, tekrar karıştırdım.
- iç harcı 8 parça kabağa taksim ettim
- kabakların içine tuz serptim
- ve su içinde kalacak kısımlarının bir iki yerini kürdanla deldim
- içlerini doldurdum, üzerlerine domates parçaları koydum
- ve düdüklüye dik olarak yerleştirdim
- bir kasye 1 çay kaşığı salça, bir fiske tuz ve 2 su bardağı
- sıcak su koydum karıştırdım ve düdüklüye ilave ettim
- peşinden 3 çorba kaşığı zeytinyağını kabakların üzerine gezdirdim
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum,
- kapağını açtım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız.