düdüklü tencerede ıspanak yemeği
Düdüklü Tencerede Ispanak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 10 dakika
6 Kişilik
Ana malzemesi:
1 kilo ıspanak
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı pirinç
1 çay bardağı sıcak su (100 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede ıspanak yemeğini nasıl yaptım:
- pirinci su içinde ıslattım, süzdüm
- ıspanağı ayıkladım, yıkadım ve süzdüm
- ıspanağı ve soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden, 1 çay bardağı suyu, ıspanağı, pirinci, tuzu ilave ettim ve karıştırdım
- ıspanaklar diriliğini kaybedince, düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.