düdüklüde balkabağı çorbası
Düdüklü Tencerede Balkabağı Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemesi:
Pişme süresi: 10 dakika
3 Kişilik
Aklınızda Bulunsun
Bu çorba'ya acı pul biber ekerseniz, tadı enfes olur.
Ana malzemesi:
250 gr. kestane kabağı
1 havuç (100 gr.)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan
3 su bardağı et suyu (600 ml.)
1 er çay kaşığı karabiber, kimyon
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklüde balkabağı çorbası nasıl pişirilir?
- kestane kabağını ve havucu soydum ve rendenin iri gözünde rendeledim
- bir küçük soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine soğanı ilave ettim, kavurdum
- peşinden; rendelediğim havuç, balkabağı ve et suyunu ilave ettim, karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- haşlanmış havuç ve balkabağını el blendırından geçirdim
- üzerine karabiber, kimyon, limon suyu, tuzu ilave ettim, karıştırdım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız