düdüklüde etsiz patatesli patlıcan yemeği
Düdüklüde Etsiz Patatesli Patlıcan Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 10 dakika
4 Kişilik
Ana malzemesi:
2 orta boy patlıcan
2 orta boy kışlık patates
1 kuru soğan
1 çay kaşığı domates salçası
1 orta boy domates
1 iri sivri biber
1 iri diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı (250 ml.) sıcak su
karabiber, pul biber, kimyon
tuz
Düdüklüde etsiz patatesli patlıcan yemeği nasıl yapılır?
- patlıcanları alacalı soydum ve yemeklik doğradım
- tuzlu su içinde yarım saat dinlendirdim
- patatesi, soğanı, sarımsağı, domatesi soydum ve yemeklik doğradım
- ve sivri biberi de yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, sarımsağı, sivri biberi, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
- peşinden sıkarak patlıcanı, patatesi, baharatları, tuzu ve suyu ilave ettim karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 10 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız