düdüklüde kabak tatlısı nasıl yapılır
Düdüklüde Kabak Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemesi:
Pişme süresi: 15 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
yarım kilo dilimli kestane kabağı
250 gr. toz şeker (1 su bardağı 250 ml.)
üç tane karanfil
Sallanan ip ucu:
Kabak dilimlerim net yarım kilo, kabakları bir gece şekerde bekletmeyin.
Tarifime uyarsanız, sallanan ipin ucunu tutmuş olursunuz.
Düdüklü tencerede kabak tatlısı nasıl yapılır?
- kabak dilimlerini yıkadım ve süzdüm
- peşinden düdüklünün tabanına dizdim
- üzerine bir su bardağı dolusu şekeri yaydım
- ve 2 saat süre ile dinlenmeye bıraktım
- süre bitiminde baktım, kabaklar bir miktar suyunu salmış
- yaklaşık, yarım çay bardağı ölçüsünde
- düdüklüm için bu su yeterli olduğundan,
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- ve düdüklünün kuplarını tutarak bir iki salladım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım ve tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve bir süre kabakların soğumasını bekledim
- ardından kabak dilimlerini bir kaba aldım
- üzerine, düdüklüde kalan şırayı gezdirdim
- üç saat soğumasını ve şırasını içine çekmesini bekledim
- süre bitiminde üzerine kıyılmış ceviz serptim ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız