düdüklüde taze boncuk ayşe fasulye
Düdüklüde Taze Boncuk Ayşe Fasulye Tarifi:
Pişme süresi: 15 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
yarım kilo boncuk ayşe fasulyesi
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 çay kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklüde boncuk ayşe fasulyesi nasıl pişirilir?
- fasulyeyi ayıkladım, yıkadım ve doğradım
- soğanı, domatesi soydum ve yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ve domatesi ilave ettim, kavurdum
- peşinden doğradığım boncukları, tuzu ve suyu ilave ettim karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız