düdüklü tencerede bulgur çorbası


Düdüklü Tencerede Bulgur Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemesi:
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
3 Kişilik

Ana malzemesi:
1 kahve fincanı bulgur (3 çorba kaşığı dolusu)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan
1 küçük domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
4 su bardağı sıcak su (800 ml.)
karabiber, pul biber, kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz


Düdüklüde bulgur çorbasını nasıl pişirdim:
  • bulguru tel süzgece koydum, yıkadım ve süzdüm
  • soğanı yemeklik doğradım
  • domatesi rendeledim
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
  • ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
  • üzerine sırayla soğanı, un'u, salçayı, domatesi ilave ettim, kavurdum
  • peşinden bulguru, suyu, baharatları ilave ettim ve karıştırdım
  • düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim, tadına baktım
  • ve üf üf demeye başladım.
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil, üstelik lezzetli.

Bu blogdaki popüler yayınlar

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde tavuk pişirme süresi

düdüklü tencerede kemik suyu

şeker pancarı nasıl pişirilir