düdüklü tencerede bulgur çorbası
Düdüklü Tencerede Bulgur Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemesi:
Pişme süresi: 15 dakika
Ocak ısısı: orta ateş
3 Kişilik
Ana malzemesi:
1 kahve fincanı bulgur (3 çorba kaşığı dolusu)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan
1 küçük domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
4 su bardağı sıcak su (800 ml.)
karabiber, pul biber, kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklüde bulgur çorbasını nasıl pişirdim:
- bulguru tel süzgece koydum, yıkadım ve süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım
- domatesi rendeledim
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, un'u, salçayı, domatesi ilave ettim, kavurdum
- peşinden bulguru, suyu, baharatları ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim, tadına baktım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil, üstelik lezzetli.