düdüklü tencerede etsiz nohut yemeği
Düdüklü Tencerede Etsiz Nohut Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pişme süresi: 35 dakika
Ocak ısısı: Kısık Ateş
5-6 Kişilik
Ana malzemesi:
2 su bardağı kuru nohut (200 ml. lik bardakla)
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 su bardağı sıcak su (800 ml.)
1 tatlı kaşığı tuz
Bilgi notu:
Bu yemeği düdüklüde kısık ateşte yaptım. Yemeği orta ateşte 30 dakikada pişirmek isterseniz, 5.5 su bardağı su kullanmanız gerekir.
Düdüklü tencerede etsiz kuru nohut yapımı:
- kuru nohutu bir gece bol su içinde ıslattım
- sabah suyunu değiştirdim, bir taşım kaynattım köpüğünü aldım
- peşinden süzgeçe koydum suyun altına tuttum ve süzdüm
- soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden kuru nohutu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 35 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tuzunu ilave ettim, karıştırdım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.