düdüklü tencerede sade pirinç pilavı
Düdüklü Tencerede Sade Pirinç Pilavı Tarifi:
Pişme süresi: 5 dakika
Dinlenme Süresi: 20 dakika
3 Kişilik
Bilgi notu:
Pilava su verirken elinizde 250 ml. lik bardak yoksa; pilava 200 ml. lik su bardağı ile bir bardak sıcak suyun ardından, 5 çorba kaşığı daha sıcak su ilave edin.
Ana malzemesi:
1 su bardağı Gönen baldo pirinç (200 ml.)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su (250 ml.)
1 tatlı kaşığı silme tuz
Düdüklüde sade pirinç pilavı'nı nasıl yaptım:
- pirinci çeşme suyunda yarım saat dinlendirdim
- peşinden, üzerini kapatacak miktarda su koyarak 8 defa yıkadım, süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- ve zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine pirinci ilave ettim, karıştırdım
- ardından sıcak suyu ve tuzu ilave ettim karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- içine baktım ve üf üf demeye başladım.
- ardından kapağını tekrar kapadım
- ve pilavı 20 dakika dinlendirdikten sonra, karıştırdım
- oh ne ala ne güzel, diye diye sofraya taşıdım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız