düdüklü tencerede şehriyeli pirinç pilavı
Düdüklü Tencerede Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi:
Pişme süresi: 5 dakika
Dinlenme Süresi: 20 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
1 su (200 ml.) bardağı pirinç
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tepelice arpa şehriye
1.5 su bardağı sıcak su (300 ml.)
1 çay kaşığı tepelice tuz
Düdüklüde arpa şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır?
- pirinci çeşme suyunda yarım saat dinlendirdim
- peşinden, üzerini kapatacak miktarda su koyarak 8 defa yıkadım, süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- ve zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla arpa şehriyeyi, pirinci ilave ettim ve hafif kavurdum
- ardından sıcak suyu ve tuzu ilave ettim karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 5 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- içine baktım ve üf üf demeye başladım.
- ardından kapağını tekrar kapadım
- ve pilavı 20 dakika dinlendirdikten sonra, karıştırdım
- oh ne ala ne güzel, diye diye sofraya taşıdım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil, hemde lezzetli.