düdüklüde soslu biftek
Düdüklüde Soslu Biftek Tarifi, Nasıl Pişer ve Malzemesi:
Pişme süresi: 20 dakika
2 Kişilik
Ana malzemesi:
iki parça biftek (300 gr.)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı domates salçası
1 fiske karabiber
1 fiske kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı un
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)
Düdüklü tencerede soslu biftek nasıl pişirilir:
- soğanı, sarımsağı ince olarak yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ardından ocağı yaktım, orta ateşe ayarladım
- içine 4 kaşık zeytinyağını koydum ve bifteklerin iki tarafını kızarttım
- ve peşinden bir tabağa aldım
- düdüklüye sıra ile soğanı, sarımsağı ve salçayı ilave ettim, kavurdum
- üzerine sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu ilave ettim, karıştırdım
- ardından biftekleri ilave ettim
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- içindeki biftekleri bir kaba aldım
- yemeğin suyunu süzgüye aldım, süzdüm
- tavada az tereyağında, unu hafif kavurdum
- peşinden yemeğin suyunu ilave ettim,
- bir taşım kaynattıktan sonra bifteklerin üzerine gezdirdim
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.