düdüklüde tas kebabı
Düdüklüde Tas Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemesi:
Pişme süresi: 20 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
yarım kilo dana kuşbaşı et
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)
Düdüklü tencerede tas kebabı'nı nasıl yaptım:
- soğanı yemeklik doğradım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- ocağı yaktım ve orta ateşe ayarladım
- içine zeytinyağını ve kuşbaşı eti koydum kavurdum
- üzerine sıra ile soğanı, salçayı ilave ettim kavurdum
- ardından sıcak suyu ve karabiberi ilave ettim, karıştırdım
- peşinden düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlamaya başlayınca, saatime baktım
- tam 20 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ettim, tadına baktım
- ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.