düdüklü tencerede etsiz kuru bamya
Düdüklü Tencerede Etsiz Kuru Bamya Yemeği Tarifi, Nasıl Pişer ve Malzemesi:
Pişme süresi: 15 dakika
3 Kişilik
Ana malzemesi:
50 gr. kurutulmuş çiçek bamya
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su (400 ml.)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Düdüklü tencerede etsiz kuru bamya yemeği:
- tencereye ipe dizilmiş bamyayı, 1 çorba kaşı sirkeyi
- ve 1 litre suyu koydum kısıkta 15 dakika haşladım
- süzdüm ve musluk altında soğuttum
- ipinden sıyırdım ve bir tabağa aldım
- soğanı yemeklik doğradım, suyu kaynatıp hazırladım
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine koydum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- düdüklüye zeytinyağını koydum ısıttım
- üzerine sırayla soğanı, salçayı ilave ettim, kavurdum
- peşinden bamyayı, karabiberi, tuzu, suyu ilave ettim ve karıştırdım
- düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- tadına baktım ve üf üf demeye başladım.
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.