düdüklüde nohut haşlama


Düdüklüde Nohut Haşlama Tarifi:
Haşlama süresi: 15 dakika

Ana malzemesi:
1 su bardağı kuru nohut
5 su bardağı soğuk su (ıslatmak için)
5 su bardağı soğuk su (haşlamak için)


Düdüklü tencerede nohut nasıl haşlanır:
  • kuru nohutu 5 su bardağı soğuk su içinde üzeri kapalı olarak bir gece dinlendirdim
  • ardından süzgeçe koydum süzdüm
  • düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
  • içine süzdüğüm nohutu ve 5 su bardağı soğuk suyu koydum
  • ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
  • ve düdüklünün kapağını kapattım
  • buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
  • bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
  • ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
  • ardından saatime baktım
  • tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
  • düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
  • ve içindeki nohutu süzgeçe koydum, süzdüm
  • haşlanmış nohutu ölçtüm, 2.5 su bardağı nohut çıktı
  • ne güzel değil mi? bir koy 2.5 al konusu
  • ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
  • hiçte zor değil.