düdüklüde nohut haşlama
Düdüklüde Nohut Haşlama Tarifi:
Haşlama süresi: 15 dakika
Ana malzemesi:
1 su bardağı kuru nohut
5 su bardağı soğuk su (ıslatmak için)
5 su bardağı soğuk su (haşlamak için)
Düdüklü tencerede nohut nasıl haşlanır:
- kuru nohutu 5 su bardağı soğuk su içinde üzeri kapalı olarak bir gece dinlendirdim
- ardından süzgeçe koydum süzdüm
- düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine oturttum
- içine süzdüğüm nohutu ve 5 su bardağı soğuk suyu koydum
- ardından, ocağı yaktım orta ateşe ayarladım
- ve düdüklünün kapağını kapattım
- buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü taktım
- bir süre sonra düdüklü fışlayıp kafa sallamaya başlayınca
- ocağın düğmesini sol tarafa çevirerek, ocağı tamamen kıstım
- ardından saatime baktım
- tam 15 dakika bitiminde ocağı söndürdüm
- düdüklüyü musluk suyunun altında soğuttum, kapağını açtım
- ve içindeki nohutu süzgeçe koydum, süzdüm
- haşlanmış nohutu ölçtüm, 2.5 su bardağı nohut çıktı
- ne güzel değil mi? bir koy 2.5 al konusu
- ben yaptığıma göre, sizde yaparsınız
- hiçte zor değil.